Sähköpostiviesti

Valitse kurssivihon s.32 tehtävästä 5. yksi tehtävä ja kirjoita tähän tekstiin vastaus.

 • Otsikoi tehtävä esim. 5. a) Kysymys nuorisotiloista.
 • Joku toinen ryhmän jäsen vastaa tähän viestiin (kommentoi)
 • Yhteen viestiin enintään kaksi vastausta.

Tietoja Mika
Thats all folks!

15 Responses to Sähköpostiviesti

 1. 5. c) Palautetta seinänaapurille.

  Rakas kunnianarvoisa naapurini,

  Musiikkimakunne on mitä mainioin. Valitettavasti musiikistanne jää seinän lävitse jäljelle vain hermoja raastava häly, joka heikentää elämänlaatuani. Olen matkalla kohti haastavaa henkistä koitosta ja tarvitsen kohtuullista hiljaisuutta.

  Rakas kunnianarvoisa naapurini, olkaa siis ystävällinen ja kääntäkää siis ensi kerralla soittimestanne sitä mitä mainiointa musiikkianne soittaessanne volyymia noin 25 pykälää pienemmälle. Pyydän.

  Kiitos,
  Seinänaapurinne Toni

  PS. Seuraava viesti lähtee isännöitsijälle, jos se saatanan mökä ei lopu!

  • Toni says:

   Arvoisa naapurini,

   Lämpimät kiitokset antamastanne palautteesta. Me täällä naapurissa olemme hyvin kiinnostuneita kanssa naapureidemme huolista. Ymmärrämme huolenne. Pyrimme parhaamme mukaan puuttumaan mainitsemaanne ongelmaan.

   Arvostamme palautettanne, me naapurit olemme täällä teitä varten. Ettehän emmi jatkossakaan ilmoittaa huolianne.

   Lämpimin terveisin,
   Naapurinne Arska

 2. Aleksi says:

  5d) Parahin matkatoimisto Cheap-Air,

  joudun ikävä kyllä antamaan matkajärjestelyistä negatiivistä palautetta. Järjestelyt eivät mielestäni vastanneet esitteessä luvattuja vaihtoehtoja.

  Majoitus ei ollut edes kolmen tähden hotellissa, vaan pienessä ja likaisessa motellissa kaupungin laitamilla. Viikon mittaisella matkalla oli tasan kolme järjestettyä ateriaa, vaikka luvattu oli joka päiväksi aamupala ja lounas. Pelkästään nämä seikat riittäisivät valitukseen, mutta kun lentokone laskeutui väärään maahan matkalla Suomeen, alkoi mitta olla täynnä. Kun hätäisesti etsimme vaihtolennon (jota ei ollut mainittu minkään valtakunnan esitteissä) lupasin seurueellemme että hankkisin hyvitystä täydellisen epäonnistuneesta matkasta.

  Eikä tässä ollut edes kaikki, saamme monen monituista valituksen aihetta vielä kasaan.

  Joten, käräjillä tavataan!

  Parasta jatkoa toivoen,
  Kielimatkalaiset

 3. Sami says:

  5. c) Sähköpostiviesti naapurille.

  Terve seinänaapuri!
  Asiani koskee teidän asunnostanne eilen illalla ja yöllä kuuluneesta kovasta musiikinkuuntelusta. Jos teillä oli jonkinlaiset juhlinnat päällä tai jotain vastaavaa, niin ymmärrän hauskanpidonne ja musiikki olennaisesti kuuluu siihen. Toivoisin kuitenki, että tällaiset viime öisen tapaiset metelöinnit eivät jatkuisi. Tarvitsen öisin unta, varsinkin tällä hetkellä kun on lukion koeviikko kesken.
  Jos metelit jatkuvat, asia kulkeutuu isäinnöitsijän harteille.

  Ystävällisen terveisin, naapurinne Sami

 4. miska says:

  Hei!

  Seinänaapurinasi ajattelin ottaa asian, joka on häirinnyt minua ja muitakin naapureita jo tovin, esille ja se asia on sinun musiikin kuuntelu tottumuksesi. Olen lukemattomia kertoja purrut hammasta läksyjeni ääressä, kun taulu seinilläni ovat heiluneet bassojumputuksesi tahdissa. Haluaisisin pystyä keskittymään koulutehtäviini ja etenkin kokeisiin lukemiseen, joten voisit ehkä harkita pienempien kajareiden ostoa!!!

  Terveisin naapurisi Miska.

 5. Jasmin says:

  5. c) Valitus naapurille

  Hei naapurini

  Tiedän, että kun juhlitaan on mukava kuunnella musiikkia, mutta eikö volyymiä saisi hieman pienemmälle? Kerrostaloissa sattuu asumaan toisiakin asukkaita etkä vain sinä, ja itse kuulun vielä sellaisiin asukkaisiin, joiden tarvitsee opiskella ja lukea läksyjään kotona. Sitäpaitsi soitatte musiikkianne joskus todella epäsopiviin aikoihin, joten voisitte välillä kelloakin katsoa kun alatte jenkkavehkeitänne soittamaan. Siispä pyydän teitä ystävällisesti lopettamaan ainaisen metelöintinne, tai jos se ei lopu, vien asian isännöitsijälle asti.

  Terveisin seinänaapurinne

  • Jasmin says:

   Rakkahin naapurini

   Olen syvästi pahoillani, jos musiikin kuunteluni ja juhlintani on häirinnyt teitä ja koulutöitänne. Olen myös erittäin pahoillani. jos olen soittanut musiikkia teidän mukaanne epäsopiviin aikoihin. Lupaan ainakin yrittää parantaa tapani ja toivon todella sydämeni pohjasta asti, että en enää häiritsisi teitä. Toivon myös, ettette veisi asiaa isännöitsijälle. Kiitos palautteestanne.

   Naapurinne Pirjo

   P.S. Toivon teille antoisia opiskeluhetkiä.

 6. Inka says:

  5c) Valitus seinänaapurille.

  Hei, naapuri!

  Tiedän, että musiikin kuuntelu on kivaa ja makunne on tosi mielenkiintoinen, mutta eikö sitä voisi soittaa hieman pienemmällä? Olen varma, että muitakin naapureita häiritsee ainainen pauke öisin, varsinkin niitä, jotka haluaisivat opiskella rauhassa. Joten pyytäisin teitä ystävällisesti sulkemaan töösänne yöksi tai laittamaan edes volyymia hiljemmalle, muuten otan yhteyttä isännöitsijään.

  Terveisin naapurinne Inka

  • Inka says:

   Parahin naapuri,

   kiitoksia palautteesta. Olemme hyvin pahoillamme, jos musiikin kuuntelumme on häirinnyt teitä ja yritämme tästedes pitää volyymin pienemmällä. Emme halua aiheuttaa minkäänlaisia ongelmia, joten ei tarvitse hälyttää isännöitsijää.
   Hyviä opiskeluhetkiä, ja vielä kerran olemme hyvin pahoillamme!

   Naapurinne Jaska

 7. eerika says:

  Hei naapuri!

  Te todennäköisesti tiedätte, että käyn lukiota. Minulla alkaa pian koeviikko ja sen vuoksi minun täytyy opiskella ahkerasti. Valitettavasti keskittymiskykyni ei ole paras mahdollinen ja tarvitsisin rauhaa ja hiljaisuutta taatakseni parhaan mahdollisen oppimistuloksen.

  Ikävä kyllä, en pysty keskittymään opiskeluun, koska naapurista, seinän toiselta puolelta, kuuluu hirvittävä mekkala.
  Tämän vuoksi olisin kiitollinen, että edes tämän viikon ajan kuuntelisitte musiikkia esimerkiksi kuulokkeilla. Näin sinä saisit nauttia musiikistasi, minä saisin opiskella rauhassa ja molemmat olisivat tyytyväisiä.

  Terveisin naapurinne Eerika

  • eerika says:

   Hei,

   kiitos että otit minuun yhteyttä. Ymmärrän toki, että tarvitset rauhaa opiskeluun ja siksi olenkin erittäin pahoillani aiheuttamastani häiriöstä. Olen ollut ajattelematon, mutta tästä eteenpäin aion kuunnella musiikkia mp3-soittimellani, kuulokkeiden kautta, jotta en häiritse sinua.

   Antoisia opiskeluhetkiä ja tsemppiä koeviikkoon!

   Ystävällisin terveisin naapurisi Pena

 8. Anniina says:

  Hyvä naapuri,

  Asunnostasi kuuluu mahdoton meteli suurimman osan vuorokaudesta. Olen ainakin miljoona kertaa koputellut seinään, että musiikki hiljenisi, mutta hyvällä tuurilla olet vain vääntänyt musiikkia kovemmalle. Jatkuva möly häiritsee pahasti opiskeluani, varsinkin koeviikoilla. Olen soittanut tästä isännöitsijälle, hänen kuitenkaan vastaamatta, joten minun on pakko puuttua asiaan.

  Miksi sitä muisiikkia on pakko huudattaa niin kovalla? Miksi, kun vähempikin äänenvoimakkuus riittäisi varmasti?

  Pyydän sinua pienentämään volyymia (etenkin nyt koeviikolla), sillä tahdon sekä suojella korviani että keskittyä kokeisiin lukuun.

  Seinänaapurisi Anniina

  • Anniina says:

   Rakas naapuri,

   Tajuan nyt, kuinka jatkuva musiikin kuunteluni häiritsee muita talon asukkaita ja pahoittelen siitä aiheutunutta harmia. Vakuutan laittavani ääntä hiljaisemmalle tulevaisuudessa.

   Terveisin

   Naapurisi Ursula

 9. Lauri says:

  5 d)

  Hei Finnmatkat!

  Haluaisin vaatia osittaista rahojenipalautusta viimeviikon epäonnistuneesta syysloman matkastani Marokkoon. Rahojenpalautuksen syyksi nostaisin ensiksi hotellini laadun, sillä satuinkin saamaan neljän tähden hotellini sijaan kahden tähden hotellihuoneen ilman ilmastointia. Olette varmastikin tietoisia iltaisista helleaalloista ja univaikeuksista ilman ilmastointia? Toiseksi haluaisin jakaa kokemukseni teidän tarjoamistanne ruuista, jonka seurauksena en voinut osallistua jo maksetulle vuoristovaellukselle vietettyäni koko loppu loman kuumassa hotellihuoneessani vessapaperirulla kädessäni.

  Toivon pääsevämme jonkinlaiseen yhteisymmärrykseen ja odotan mielenkiinnolla vastaustanne!

  Terveisin Late!

  • Lauri says:

   Hei Lauri!

   Olemme Finnmatkojen johtolautakunnan kanssa tietoisia tapahtuneesta ja varsin hämmentyneitä. Valitettavasti olette allekirjoittaneet sopimuksen ja säänn__t matkojen mahdollisesta korvauksesta jonkin mennessä pahasti pieleen, tämä tarkoittanee vain hotellihuoneen ja ruokien osittaista korvaamista. Valitettavasti pelkään sinun jo ostamasi vuoristovaelluksen olevan finnmatkojen ulkopuolinen retki, siispä emme voi sitä sinulle korvata.

   Kiitos palautteestasi ja teemme kaikkemme tulevaisuudessa estääksemme tälläisiä tapahtumasta.

   Terveisin Finnmatkat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s