Kotisivut puntarissa


Lue kurssivihon s. 42 tehtävänanto, tee tehtävä A. (valitse järjestö tai yritys), tee tehtävä B. ja kirjoita sanallinen arviointi vastauksena. Lisää tekstisi alkuun linkki arvioimallesi sivustolle.

Tietoja Mika
Thats all folks!

18 Responses to Kotisivut puntarissa

 1. Päivitysilmoitus: ÄI4 « LYL

 2. Mika Auramo says:

  Facebook-tunnuksilla sisään, toimii

 3. Mika Auramo says:

  Olen samaa mieltä, layout on todella vanha, ja on yllättävää etteivät ”kapitalistit” niitä ole hakkeroineet.

  Hyviä havaintoja ja perusteluja.

  Etusivu hämää, sillä kaupasta löytyy coolia ostettavaa, esim.
  http://www.cafepress.co.uk/kfashop.493707891

 4. Jasmin says:

  Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen kotisivut kotisivut ( MPK, http://mpk.fi/ )

  Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen kotisivut ovat kaikkia kansalaisia varten, erityisesti niitä, joita kiinnostaa kansamme yleinen turvallisuus. Tämän saa selville sivun yläreunassa sijaitsevasta suuresta iskulauseesta ”Turvallisuutta yhdessä”.

  Sivuille ensimmäiseksi mennessään huomaa suuren iskulauseen, joka houkuttelee vierailijaa lukemaan yhdistyksen toiminnasta lisää. Lisää tietoa saa myös haluamaan etusivun keskellä sijaitseva kuva, jossa kaksi maastoasuun sonnustautunutta henkilöä kannattelevat aseitaan. Nämä asiat kertovat jo sen, että sivustolla kerrotaan yleisestä turvallisuudesta sekä siitä, kuinka voi itse kouluttautua varjelemaan kansan turvallisuutta. Etusivun vasemmassa reunassa on myös uutispalkki, joka kertoo tämän hetkisistä asioista, jotka liittyvät turvallisuuteen tai sen puutteeseen sekä yleisesti maanpuolustukseen.

  Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen kotisivut on suunnattu yli 15 vuotta täyttäneille kansalaisille, joita kiinnostaa maamme turvallisuus. Yhdistys tarjoaa monenlaista eri koulutuksen alaa, joten jokainen varmasti löytää sieltä oman kiinnostuksen mukaisen alansa. Sivusto on siis näin ollen suunnattu kaikille asiasta kiinnostuneille ja he löytävät varmasti kaiken tarvitsemansa tiedon sivustolta.

  Sivusto tarjoaa paljon erilaista tietoa eri muodoissa. Uutisista saa viitettä turvallisuuden yleiskatsaukseen, kuvista saa lisää osviittaa yhdistyksen toiminnasta. Itse tietoa on runsaasti, mm. eri koulutuksen aloista. Tekstien tarkoitus on siis tottakai saada ihmiset kiinnostumaan asiasta ja liittymään mukaan MPK:n toimintaan.

  Visuaaliselta puolelta sivustolta löytyy paljon kuvia, jotka liittyvät olennaisesti sivuston tarjoamaan koulutukseen sekä varusteisiin. Kuvien tehtävä on tukea eri koulutuksen aloista kertovia tekstejä sekä saada ihmiset kiinnostumaan kouluttautumisesta ja ilmoittautumaan mukaan toimintaan. Kuvien lisäksi sivusto on melko pelkistetty: pientä tekstiä sekä sinistä väriä. Näin ollen yhdistyksen imagosta yritetään luoda kiinnostava, mutta pelkistetty ja se sopii yhdistyksen ajamaan aiheeseen sekä ihmisten mieleen.

  MPK:n sivuilta saa myös tietoa yhdistyksen yhteistyökumppaneista ja jäsenjärjestöistä. Näiden tehtävä on tiedon lisääminen, uskottavuuden kohotus, kiinnostuksen lisäämien sekä tieto, että on paljon muitakin liittoja sekä yhdistyksiä sekä Suomessa että muissakin maissa ajamassa samaa asiaa.

  Vierailija voi ottaa yhteyttä sivuston ylläpitäjään antamalla palautetta sivustosta ja sen toiminnasta tai laittamalla sähköpostia tai yksinkertaisesti soittamalla. Yhteydenottomahdollisuuksilla yritetään saada ihmiset kiinnostumaan aiheesta entistä enemmän seka luottamaan järjestön toimivuuteen.

  MPK:n sivustosta on tehty kieleltään asiallinen. Tietoa on paljon, mutta se ei sisällä liikaa mitään ylimääräistä. Sivuston saa myös käännettyä sekä englannin että ruotsin kielelle. Vierailijaa puhutellaan näin ollen asialliseen sävyyn ja yritetään esittää oma asia mahdollisimman lyhyesti ja ytimekkäästi, mutta mielenkiintoisesti.

  MPK:n sivujen tavoite on saada ihmiset kiinnostumaan turvallisuudesta sekä ilmoittautumaan eri aloja käsitteleville kursseille. Kotisivujen perusteella yhdistyksestä voi päätellä, että turvallisuus on tärkeä asia, mutta se ei kiinnosta tämän päivän kansalaisia tarpeeksi. Sivuilla vedotaan sen takia järkeen oleellisella tiedolla eikä ylimääräisellä turhuudella.

  Lopuksi voisi siis todeta sivujen olevan käytännölliset. Etsimänsä tiedon löytää helposti ja asiat on kerrottu kiinnostavasti, mutta tarpeeksi lyhyesti.

 5. Inka says:

  Luonnonjärjestö WWF.n kotisivut (http://wwf.fi/)

  Etusivusta saa hyvin selville järjestön tavoitteen. Se on yksinkertainen, selkeä ja etsimänsä kohteen löytää. Sivun yläreunassa oleva vaihtuva kuvakollaasi on suurin katseenkiinnittäjä ja siinä olevista jutuista herää mielenkiinto muuta sivustolla olevaa kohtaan. Sivulta löytyy uutisia luonnonssuojeluun liittyen, monia linkkejä lahjoitus mahdollisuuksiin ja jopa oma blogi. Myös palautetta voi lähettää ja sivulta löytyykin järjestön yhteystiedot (osoite, puhelinnumero,email).

  Kotisivut on pääsuuntaisesti suunnattu luonnonsuojelijoille ja luonnonsuojelusta kiinnostuneille, vaikka muutkin ovat tervetulleita. Sivuilta löytyykin monia eri tapoja päästä mukaan toimintaan esim. lahjoittamalla, liittymällä vapaaehtoistyöhön tai vaikkapa ostamalla WWF:n verkkokaupasta. Monet sivut tarjoavat myös vinkkejä kuinka auttaa omalta osalta luontoa.

  Suurella osalla sivuista on kuva jostain söpöstä eläimestä tai kauniista suojelualueesta. Niiden tehtävänä on enemmän tai vähemmän herättää kävijöissä hyvä tunnereaktio, jotta he pitäisivät sivusta. Muuten sivut ovat aika neutraalit, tausta valkoinen, teksti ja muutamat kohdat tummennettu mustalla, nämä samat värit esiintyvät järjestön logossa, pandassa. Värien neutraalisuus luo tunteen välittävästä, että halutaan keskittyä olennaiseen. Sivustolla vedotaan usein tunteisiin esim. näillä söpöillä kuvilla eläimistä. Ihmisiä yritetään ehkä hieman liikaa saada mukaan lahjoituksen merkeissä, melkein joka sivulla on jonkinlainen linkki. Sivuston teksti on hieman yksitoikkoista, mutta luettavaa.

  Sivuston tarkoituksena on saada ihmiset osallistumaan luonnonsuojeluun ja kertoa, että heilläkin on mahdollisuus vaikuttaa. He vetoavat suurelta osalta tunteisiin, antaen kävijälle toisaalta tunteen, että he välittävät.

  Päästään lopputulokseen, että sivulta löytyy tieto tarpeeksi helposti ja ulkoasukin miellyttää silmää.

 6. Lauri says:

  Maitopohjaisia tuotteita valmistavan Valio:n kotisivut (http://www.valio.fi/)

  Valion etusivu antaa kattavan ja siistin vaikutelman ensisilmäyksellä. Herkullinen keitto ja sinivalkoinen Valio logo olivat kiistatta sivun eniten huomiota herättävät kohteet. Taustalla näkyy iskulause ” Valio.fi on täysin uudistunut ”, mikä lisää vierailijan utelijaisuutta astetta korkeammalle, sekä pakottaen hänet silmäilemään etusivun tarkasti ja perusteellisesti läpi. Sivulla on hakukone mikä helpottaa tietyn tuotteen etsintää ja vaihteleva ajankohtais-palkki kertoo yrityksen edistyksestä tai muutoksista.

  Valio kehottaa ihmisiä tutustumaan sivuihin houkutellen heitä kokkamaan ja tutkailemaan uusia reseptejä kotikeittiöihin taikkapa mökille. Reseptien runsaus, niiden jakaminen ja etenkin yrityksen tuotteiden runsas info vakuuttavat surffaajan kuin surffaajan. Ruuanlaitto ei kuitenkaan ole kaikkien ihmisten mieleen, jotenka nettisivut ovatkin kohdistettu pikemminkin ruuanlaitosta kiinnostuneille aikuisille, sekä nuorille.

  Ulkoasu ja etusivun yksinkertaisuus johdattavat kiinnostuneen juuri oikeaan paikkaan muutamalla hiiren klikkauksella. Sivujen värimaailma on Valion logolle uskollinen, mikä tekee siitä puhtaan ja raikkaan oloisen. Kokkien, ruokien sekä välineiden kuvat ympäri sivustoa luovat edellisten adjektiivien ohella myös kokeilunhalua kuin myös oma-aloitteisuutta.

  ”Eihän se niin vaikeata voi olla?”

  Ympäri sivuja on lukuisia ohituspolkuja, joita hyödyntämällä hakuprosessi hoituu hienosti ja näppärästi ilman aina alkuun palaamista. Vierailija voi antaa palautetta tuotteista kommentoimalla kyseisen tuotteen kohdalla tai vaihtoehtoisesti lähettämällä helposti palautetta suoraan yrityksen työntekijöille. Lisäksi sivustoon voi kirjautua ja tehdä elämänsä helpommaksi luomalla oman keittokirjan, mihin tallentuvat kaikki suosikki reseptit ja tuotteet vain napin painalluksella.

  Loppupeleissä valion sivusto on asianmukainen ja yksinkertainen kokonaisuus maukkailla kuvilla ja helpoilla ohjeilla. Siispä miellyttävä kokemus.

 7. Aleksi S. says:

  Landover Baptist Church http://www.landoverbaptist.org

  Ruudulle ilmestyvä sivusto hämmentää ensimmäisestä vilkaisusta lähtien. On syntiä, maailmanloppua, saatanan elokuvalistaa ja jumalan raivoa, ja ensimmäinen tunne on puhdas hämmennys. Sivuja selaa jo sen takia että jutut ovat niin älyttömiä. Jo sivuston bannerissa lukevat tekstit provosoivat: ”Where the worthwhile worship. Unsaved unwelcome.” Sivuilla taataan pelastus tästä elämästä selkein isoin kirjaimin.

  Sivut ovat hyvin hämmentävät myös kohdeyleisönsä suhteen, sillä ihmiset reagoivat eri tavalla. Kysehän on kuitenkin vitsisivustosta, joka tahallaan provosoi ihmisiä järkyttävillä uutisillaan ja artikkeleillaan. Kaikki eivät tätä ymmärrä vaan puhuvat foorumeilla hyvinkin tosissaan asioista, jolloin kohdeyleisön seassa on sekä uskonnollisia hörhöjä, halpoja nauruja kaipaavia ja asian tosissaan ottavia ”huolestuneita äitejä”, joiden mielestä sivusto pitäisi sulkea. Joka ikinen teksti, kuva ja fontti on harkittu huolella muistuttamaan jumalan raivosta joka kohtaa syntisiä.

  Sivustolla on hyvin monennäköistä mediaa: videoita, kyselyitä, erilaisia tekstejä ja kuvia. Sisältö on nimimerkkien takaa tuotettu, joten lähteistä ei voi olla varma. Osa teksteistä on oikein nasevia, mutta osa taas sortuu huonoihin vitseihin ja liikaan saarnaamiseen. Artikkeleita on seksistä, rukoilusta, jumalan raivosta, saatanasta, jumalan raivosta, synnistä, jopa ”lasten nurkkaus” löytyy. Kaiken kaikkiaan sivusto on ainakin ollut hyvin tuottelias. Kieli on saarnaavaa, pohtivaa ja usein suoraan hyökkäävää tai sarkastista. Foorumit ovatkin sitten eri asia, mutta ne eivät tähän kuulu. Foorumeilta kuitenkin löytyy kaikenlaista mielenkiintoista, kuten kuuluisa ”God hates Finland” -ketju.

  Voi kuitenkin olla, että sokean uskon vastaisuus voi osua myös harhaan, sillä aina löytyy henkilöitä jotka ottavat asiat tosissaan eivätkä ymmärrä suoraa pilkkaa. Onneksi heitä on harvassa eikä sivu heitäkään säästele. No, Reader Mail -osio selkeästi osoittaa että löytyy myös heitä jotka vastustavat sivuston sanomaa loppuun saakka. Heitä pilkataan hieman lisää laittamalla postit kaikkien nähtäville.

  Sivusto on kokonaisuutenaan aivan mahtava. Kohdeyleisö ja sen pilkkaaminen otetaan huomioon jokaisessa yksityiskohdassa, niin etteivät he välttämättä edes huomaa tulleensa pilkatuksi. Isänmaallisuus ja jumalan pelko paistavat läpi joka sanasta, ja visuaalisuus tukee tätä sanomaa. Sivut on selkeästi luotu vanhemmille ihmisille jotka ymmärtävät räikeän sarkasmin ja itseironian. Suosittelen ottamaan jutut pilke silmäkulmassa, sillä agitointi voi osua arkaan paikkaan.

  True Christian™ Warning:
  We Are Conservative, Godly, Republican, and Unstoppable!

  Ja väreinä tietysti valkoinen, sininen ja punainen.

 8. Sonja says:

  Suomen Siiliyhdistys ry http://www.suomensiiliyhdistys.fi/

  Siilihdistyksen etusivu on selkeä, sinivalkoiselta värimaailmaltaan neutraali ja yksinkertainen. Etusivulta löytyy tietoa ajankohtaisista tapahtumista, yhdistyksen logo ja eri aihealueita siileistä. Ulkoasu ei ole kovinkaan houkuttelevan näköinen ja satunnainen selailija saattaisi ohittaa koko sivuston samantien. Siileistä kiinnostuneet kuitenkin löytävät todennäköisesti sivustolta tarvitsemansa tiedot.

  Suomen Siiliyhdistyksen kotisivu on tarkoitettu siilien omistajille tai muuten siileistä kiinnostuneille. Sivusto tarjoaa tärkeää tietoa siilien kasvatuksesta ja elämästä. Yhdistyksen kotisivun tarkoitus on tuoda esiin tietoa siiliharrastuksesta, edistää sitä ja siilien hyvinvointia Suomessa.

  Sivustot ovat aloittelijamaisesta etusivusta huolimatta täynnä sisältöä. Sivustolta voi löytää tietoa siilien ravinnosta, sairauksista ja elämästä. Siellä kerrotaan tarkasti, mitä siiliharrastajan tulisi tietää lemmikistään. Sivustot antavat myös hyvät ohjeet siilien ensiapuun. Yhdistyksen jäsenet voivat ladata kuvia sivustolle ja osallistua keskusteluihin. Sivustolla on myös linkkejä ja tulosteita erilaisista ohjeista ja säännöistä. Kuten lähes jokaisella yhdistyksellä, on myös Siiliyhdistyksellä jäsentuotteita, joita pystyy tilaamaan. Jos sivustolta ei löydy hakemaasi tietoa siileistä, voit aina kääntyä yhdistyksen hallituksen puoleen.

  Sivuston ulkoasu tosiaankin on yksinkertainen ja neutraali. Missään ei herätetä suurta huomiota kirkkailla väreillä tai kuvilla. Ulkoasu on kokonaisuudeltaan hyvin tasainen ja ehkä hieman tylsännäköinen. Sivusto kaipaisi tunteisiin vetoavia kuvia siileistä, eikä pelkkää järkipitoista tekstiä. Positiivista sivustossa on se, että turhia ja ärsytäviä mainoksia ei ole, toisin kuin monissa muissa sivustoissa.

  Suomen Siiliyhdistyksen kotisivu on monipuolinen, selkeä ja asiallinen. Kaikkien siiliharrastajien ja siileistä kiinnostuneiden kannattaa ehdottomasti tutustua sivustoon. Sivusto on hyvin rakennettu ja hakemaansa tietoa osaa etsiä vaiivatta. Siiliyhdistyksen kotisivu on sisällöltään tietoaetsivälle mainio ja tutustumisen arvoinen sivusto.

 9. Maailman suurimman ihmisoikeusjärjestön Amnesty:n kotisivut: (http://www.amnesty.fi/)

  Amnesty Internationalin etusivun avattuani huomioni kiinnitti heti räikeän keltainen väri sekä liikkuvat mainoskuvat. Seuraava asia mihin huomioni kiinnittyi on liikkuvan mainoskuvan vieressä oleva laatikko, jossa lukee ”Allekirjoita vetoomus” ja on muutama täytettävä kohta. Eikö kaikkien ns. avustusjärjestöjen tavoitteena ole saada mahdollisimman paljon ihmisiä mukaan osallistumaan toimintaansa ja antamaan lahjoituksia? Kotisivujen ensivaikutelman perusteella tämä on epäilemättä myös yksi Amnestyn tavoitteista. Tämä ilmenee monista seikoista, esimerkiksi suuresta ”lahjoita”- painikkeesta sivun oikeassa reunassa.

  Kuten sanottu, Amnesty on maailman suurin ihmisoikeusjärjestö, joka on juuri täyttänyt 50 vuotta. Enemmän faktatietoa järjestöstä saa, kun klikkaa etusivulta valikkopalkista ”tietoa meistä”. Valikkopalkin lisäksi sivuilla on kymmenittäin erilaisia kohtia, mitä painamalla avautuu uusi sivu, ja paljon lisää uutta tietoa. Jo muutaman minuutin jälkeen pystyn sanomaan, että Amnsetyn nettisivut ovat erittäin monipuoliset, mikä tekee niistä mielenkiintoiset. Liikkuva kuva, räikeät värit ja esimerkiksi Amnesty store, jossa on kattava valikoima erilaisia amnesty tuotteita, herättelevät halua tutustua enemmän verkkosivuihin ja järjestön toimintaan.

  Koska Amnestyn kohderyhmään kuuluvat kaikki ihmiset ympäri maailmaa, myös sen kotisivut saa suomen kielen lisäksi myös ruotsiksi ja englanniksi. Monipuolisuutta lisäävät myös Amnestyn facebook- sivut ja Amnesty lehti, jota voi lukea myös verkossa. Mielestäni sivut ottavat hyvin huomioon kohderyhmänsä, ja ovat hyvin kattavat.

  Etusivun yläkulmassa on ”yhteydenotot”- painike, jonka avauduttua selvillä on niin Amnesty Internationalin suomen osaston osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite kuin yhteydenottolomakekkin. Tämä antaa sellaisen kuvan, että yhteydenotot ovat toivottuja ja, että kiinnostuneiden kysymyksiin vastataan mielellään. Tämä on tuo lisäpisteitä järjestölle.

  Amnesty Internationalin kotisivujen perusteella järjestöstä saa informaatiotulvan ja räikeiden värien aiheuttaman tyrmistyksen jälkeen hyvän kuvan. Sivut ovat mielestäni edustavat, ja kuten jo monesti olen maininnut: erittäin monipuoliset ja kattavat. Sivujen kuvitus on mielestäni hieman vähäistä ja sivujen muun sisällön oletetaan olevan se, joka vakuuttaa ihmiset ja saa heidät osallistumaan järjestön toimintaan. Kuvittelisin, että sivut pääsevät tavoitteeseensa kohderyhmän suhteen, sillä ainakin minulle tuli pieni halu lahjoittaa vähän rahaa Amnestyn toiminnan hyväksi. Mitäpä sitä ihminen ei tekisi hyvän asian eteen?

 10. Outi says:

  Tanssistudio Funkan kotisivut (http://www.funka.fi/)

  Tanssistudio Funkan etusivu herättää heti mielenkiinnon kauniilla kuvallaan balleriinan jalkatyöskentelystä, johon huomioni kiinnittyi välittömästi. Etusivu on miellyttävän ulkoasunsa lisäksi myös selkeä, ja siitä on helppo siirtyä eteenpäin sivustolla itseä kiinnostavaan osioon. Funkan logo ja osoite pysyvät kokoajan kätevästi mukana sivuston alareunassa. Sivusto kiinnittää varmasti selailijan huomion.

  Funkan kotisivun kohdeyleisö on selvä; tanssiharrastuksesta kiinnostuneita innostetaan mukaan ja Funkalla jo tanssivat pääsevät helposti käsiksi esimerkiksi sääntöihin ja kuviin näytöksistä sekä tunneilta. Sivusto on kohdistettu yleisesti jokaiselle, jota edes jonkinlainen tanssi kiinnostaa, sillä sivustolla tulee myös nopeasti selville valikoima eri tanssilajeista.

  Sivuston ulkoasu on mielestäni erittäin onnistunut. Sen neutraalia harmaata taustaa värittävät upeat tanssiin liittyvät kuvat ja värilliset karmit teksien ympärillä. Värimaailmaan kuuluu harmaan eri sävyjen lisäksi pinkkiä, sinistä, violettia ja keltaista. Jokainen osio yhdistää harmaaseen jonkin tietyn värisävyn. Sivusto on kaiken kaikkiaan kaunis ja selkeä, ja kaikki tarpeellinen löytyy nopeasti ja helposti yläreunasta.

  Heti kotisivujen etusivulta löytyy lisäksi linkki, jolla pääsee katsomaan listaa tanssistudio Funkan voittamista kunniakirjoista ja palkinnoista. Lista onkin huomattavan pitkä, mikä on aika vakuuttavaa, varsinkin jos sivun selailija etsii laadukasta opetusta, osaavaa ryhmää ja kilpailuissa menestynyttä tanssistudiota, josta lista kieltämättä kielii. Myös kuvagalleriassa on runsaasti kuvia, joista osa suorastaan kutsuu mukaan tanssimaan.

  Funkan kotisivut olivat positiivinen yllätys ja ne ovat yksinkertaisesti kauniit, houkuttelevat, kätevät, helpot ja kuvagalleria tuo tietysti oman lisänsä. Kuka voisi sivuuttaa tällaisen sivuston noin vain?

 11. Valtteri Miettunen says:

  Suomen World Vision (http://www.worldvision.fi/)

  Avattuani Suomen World Visionin kotisivun huomioni kiinnittyi ensimmäisenä suureen banneriin, joka kehottaa lahjoittamaan 10 euroa Itä-Afrikan lapsille lähettämällä tekstiviestin lahjoitusnumeroon. Bannerin yhteydessä on kolme painiketta joista yksi vie World Visionin infosivuille, yksi vie ”Ryhdy kummiksi”-sivulle sekä viimeinen vie ”Lahjaksi lehmä”-projektin sivulle.
  Sivun oikeassa reunassa on laatikko, johon päivittyy sivun avatessa World Vision-kummilapsen tiedot, sekä tiedot siitä miten hänen kummikseen voi ryhtyä. Sivulla on myös linkki World Visionin nettiblogiin. Väritykseltään sivu on hillitty, pääväreinä ovat valkoinen ja oranssi.

  World Vision on maailman suurin kehitysyhteistyö- ja kummilapsijärjestö, jonka avun piirissä on noin 100 miljoonaa ihmistä ympäri maailman. Se on myös yksi suurimmista kriisi- ja katastrofiapujärjestöistä.

  Sivu on sisältönsä perusteella suunnattu kaikille avustus- ja kummityöstä kiinnostuneille. Sivustolla on useita linkkejä erilaisiin avustusmahdollisuuksiin, sekä infopaketteja kummilasta etsiville. Avustustyöstä kiinnostuneita kannustamaan kantamaan kortensa kekoon kehitysmaiden hätää kärsivien kansalaisten puolesta. Koska World Vision on hyvin kansainvälinen järjestö, sivusto on saatavilla myös ruotsin- ja englannin kielille käännettynä.

  Sivuston ulkoasu on mielestäni hyvin selkeä ja kiinnostusta herättävä. Sivulla ei ole mitään ylimääräistä, ei häiritseviä mainoksia eikä ärsyttäviä pop-upeja. Kaikki järjestöstä tarvittava tieto on kiteytettynä linkkeihin sivun yläreunassa, sekä asiakaspalvelu-osio sivun alalaidassa. Sivun kieli on helposti ymmärrettävää ja tarpeeksi yksinkertaista.

  Tiivistettynä, Suomen World Visionin kotisivu on selkeä, ymmärrettävä sekä houkutteleva kokonaisuus. Sivusto toimii loistavasti houkuttimena mahdollisille lahjoittajille ja kummeille.

 12. Helinä says:

  Lohjan Taekwondo seura ry:n kotisivut: (http://www.lohjantaekwondoseura.fi/)

  Lohjan Taekwondo seuran kotisivu antaa siistin ja modernin ensivaikutelman. Etusivu on pääasiassa mustavalkoinen ja keskellä komeilee seuran logo. Sivun oikeassa reaunassa on ajankohtaista palkki josta helposti näkee seuran ajankohtaiset tapahtumat. Vasemassa reunassa taas näkyvät seuran lukuisat sponsorit jotka tuovat sivulle kaivattuja värejä.

  Lohjan Taekwondo seuran sivut on suunnattu suurilta osin suunnattu seurassa harrastavile ja lajista kiinnostuneille. Sivut siis tarjoavat kävijöilleen ajankohtaista tietoa ; esimerkiksi tulevista kilpailuista, kokouksista, harjoituksista ja itse seurasta. Sivuoston tarkoituksena on tietysti myös houkutella uusia harrastajia juuri tähän seuraan, sillä lohjallahan on myös toinen taekwondo seura. Mielestäni nämä sivut kuitenkin vievät selvästi voiton toimivalla rakenteellaan.

  Sivun yläreunasta voi valita itseään kiinnostavan aiheen. Siletä löytyy esimerkiksi lisä tietoa taekwondosta lajina, Lohjan Taekwondo seuran historiasta, harjoitusten aikatauluista, tapahtumista ja valmentajista. Sivuilta löytyy myös linkkejä muunmuassa vyökoe vaatimuksiin ja virallisiin ottelu sääntöihin. Sivulla on myös tulosteita kuten salietiketti ja korean kieliset numerot, joita harjoituksissa käytetään. Sieltä siis löytyy kaikki tarpeellinen tieto harrastajille ja kiinnostuneille.

  Sivuilta löytyy myös satunnaisia kuvia joita on lisätty esimerkiksi uusien vyöarvojen saajista. Mielestäni mielenkiintoinen lisä olisi kuitenkin erillinen kuva galleria josta kuvat olisivat helposti löydettävissä. Aiemmin mainitut sponsorit toimivat myös linkkeinä kyseisille sivuille, esimerkiksi Suomen Taekwondo liiton sivuille ja Budo Sportin nettikauppaan, joka on Pohjoismaiden suurin kamppailu tarvikekauppa ja sieltä voi helposti ostaa kaikkea lajiin liittyvää.

  Lohjan Taekwondo seuran sivut siis kertovat kaiken tarpeellisen tiedon asiallisesti, ilma turhia kiertelyitä, kuten on tarkoituskin ja minut ne ainakin saivat houkutelluksi mukaan!

 13. Erika says:

  Suomen Punaisen Ristin kotisivut: (http://www.punainenristi.fi/)

  Sivulle mentäessä, ensimmäisenä katseen vangitsee voimakkaan punainen suuri laatikko, jossa on lyhyt ja ytimekäs teksti ”Auta!” Tähän sanaan kiteytyykin väittämättä koko Punaisen Ristin sanoma. Punainen väri valkoisella taustalla tekee selkeän vaikutelman ja sivujen helppokäyttöisyys saa jatkamaan sivun tutkimista.

  Punaisen Ristin jäseneksi voi liittyä ihan kuka vain, joten kotisivuilla ei ole mitään erityistä kohderyhmää ja sivut soveltuvatkin ihan mille ikäryhmälle tahansa. Nuoret on otettu hyvin huomioon, heille löytyy ensiapupelejä -ja testejä ja sivuja voi seurata facebookissa, twitterissä ja youtubessa.

  Sivulta löytyy tietoa koko Punaisen Ristin toiminnasta, sen historiasta ja ajankohtaisista tapahtumista ja uutisista. Kiinnostuneille löytyy infoa eri vapaaehtoistöistä, ensiapukursseista ja jäseneksi liittymisestä. Ja varakkaimmille tietysti löytyy lahjoitus-osio ja verkkokauppa. Silmään pistää välillä myös hauskoja yksityiskohtia kuten veritilanne-osio, jossa näkee verenluovutustilanteen eli kuinka paljon mitäkin verityyppiä on jäljellä veripankissa ja sympaattinen youtubevideo Mongolian Punaisen Ristin junioreista.

  Sivun ulkoasu on mielestäni nykyaikainen ja selkeä, huomaa, että sivut on uudistettu vastikään. Sivun päävärit punainen ja valkoinen tekevät raikkaan ja modernin vaikutelman. Etusivu ei ole mieleenpainuva, mutta se on asiallinen, simppeli ja miellyttävä lukea kun sitä ei ole tungettu täyteen kuvia ja mainoksia.

  Kotisivut haluavat antaa tietoa Punaisen Ristin toiminnasta ja päämääränä on saada ihmiset mukaan siihen toimintaan.

  Suomen Punaisen Ristin kotisivut ovat monipuoliset ja lukija saa sivuista paljon irti. Sivuilta löytyy jokaiselle oma tapa auttaa, joten sivu tekee tehtävänsä hyvin.

 14. Kun näen kun saavun Wikileaksin kotisivuille jo ensimmäisillä sekunneilla näen jotain jännittävää,lukuisia,salaisiksi luokiteltuja,vuodettuja asiakirjoja joita ei tavallinen kansa näe
  Aloitus sivulta löytyy mm: pahamaineista Guantanamon vankilaa käsittelevä asiakirja jossa kerrotaan USA:n turvallisuus palvelun pidättämistä vangeista.Asia on kiinnostava ja jatkan selaamista puhtaasta mielenkiinnosta
  Wikileaksin keskeinen sanoma onkin ”läpinäkyvyys” sen tarkoitus on julkaista tietoa siitä mitä tapahtuu niissä suljetuissa huoneissa tai niissä salamyhkäisissä järjestöissä joihin edes lehdistöä ei päästetä sisälle,eli kertoa kansalle totuus ja vastata kysymyksiin esimerkiksi nykyhistoriallisista asioista kuten miksi USA hyökkäsikään lähi-itään?
  Kohderyhmänä voitaisiin pitää periaatteessa siis ketätahansa tavalliseen kansaan kuuluvia ihmisiä joilta tietoa pimitetään ja joille historiaa kerrotaan muokatusti.Tarkoitus on kertoa vuodettujen mutta alkuperäisessä muodossa olevien asiakirjojen kautta se tieto joka yleensä jää sisäpiirin haltuun.
  Sivusto tarjoaa asiakirjojen ohella myös vuodettuja kuvia ja videoita (mm Collateral murder video) sekä chatin jossa voit puhua sivuston perustajien ja ylläpidon kanssa sekä tietysti lahjoitus mahdollisuuden .
  Sivuston nimi ”Wikileaks” viittaa sanoihin ”wiki” joka tarkoittaa että käyttäjät voivat muokata sisältöä ja ”leaks” tarkoittaa siis vuotoja ja se ei ole missään yhteydessä ”Wikipediaan” vaikkakin muistuttaa hieman ulkomuodoltaan ja nimeltään sitä.
  Omastamielestäni sivusto on enemmän kuin tarpeellinen sillä kansan tulee tietää mitä valtion- johto suljettujen ovien takana käsittelee ja toivon todella että sivuston rahavaikeudet saadaan hoidettua jotta se voi jatkaa toimintaansa.

 15. http://www.unicef.fi/lahjoita?gclid=CIKC5YSQpawCFcbwzAodMSK7Qg
  UNICEF

  Avattuani sivun huomioni kiinnittyi heti sivun väritykseen , joka oli hillitty ja rauhallinen (sinivalkoinen).Toiseksi huomioni kiinnittyi oikessa laidassa olevaan kuvaan ,jossa loukkaantunut lapsi makasi sairaalassa sängyllä ja hoitaja tutki häntä.
  Etusivu on mielenkiintoinen, koska kyse on lahjoituksesta ja auttamisesta .Sivua tekee mieli heti tutkia lisää. Järjestön keskeinen sanoma on , että kaikilla ei ole asiat niin hyvin kuin muilla.Mutta me muut pystymme lahjoittamaan vähäosaisia pienellä rahamäärällä. Etusivulla on heti vasemmassa reunassa koko sivunpituinen täyttökohta lahjoitukselle.
  Etusivulla on myös numeroita joihin voi soittaa ja tehdä lahjoituksen .Myös erinlaisia rahamääriä ja sen vieressä mitä tietyllä rahamäärällä saa aikaiseksi esim jos lahjoitat 12 euroa niin katastrofin kohdanneet lapset saavat 2700 vedenpuhdistustablettia.
  Sivu on suunnattu enimmäkseen hieman vanhemmille ,koska lahjoitukseen tarvitsee nettipankkitunnukset ( ellei soita puhelimella) . Mutta jokainen jolla on mielenkiintoa niin eikun vaan lukemaan sivun tarjoomia tietoja . Tämän järjestön tarkoitus on hyvä ja toivottavasti se jatkaa monia vuosia toimintaansa!

 16. Teemu S. says:

  Matkaviestimiä valmistavan Nokia kotisivu (http://www.nokia.fi/)

  Nokian etusivun selkeä ja yksinkertainen olemus antavat vierailijalle tunteen siitä, että sivustoa on helppo käyttää. Etusivulle ei ole ängetty liikaa tavaraa ja sisällön hahmottaminen on näin helppoa. Etusivulla pyörii vain muutamia mainoksia yrityksen uusista huipputuotteista sekä Ovi Kaupasta. Ylänurkassa on myös hakukone niille, jotka jo tullessaan tietävät mitä ovat hakemassa.

  Satunnaiselle surffaajalle sivusto on erittäin helppokäyttöinen. Yläreunan valikkopalkki ohjaa kävijän juuri niihin tietoihin, mistä selailija on kiinnostunut. Sivusto on rakennettu niin, ettei tarvitsemansa tiedon etsiminen vie muutamaa klikkausta enempää. Päävalikko on kaksiportainen. Ensimmäisen klikkauksen jälkeen aihealue tarkentuu entisestään ja yleensä jo tässä vaiheessa oikea paikka onkin löytynyt.

  Puhelimia ja niiden lisälaitteita voi etsiä niin hakusanalla kuin määrittelemällä puhelimen muotoa, tärkeimpiä tai edistyksellisempiä ominaisuuksia määrittelemällä. Puhelimien ominaisuuksia voi myös vertailla vierekkäin. Puhelimen ostajalle hakutoiminnot ovat erittäin käytännöllisiä ja halutunlaiset puhelinvaihtoehdot saa helposti näkyville. Sivustolta löytyy kattavat tiedot kaikista laitteista niin peruskäyttäjälle sopivassa yksinkertaistetussa muodossa kuin tarkemmalle puhelimen ostajalle tarkoitetun tarkan tuoteselosteen muodossa, josta löytyy kaikki tiedot puhelimen ominaisuuksista. Kuvia laitteista on myös riittävästi ja ne ovat selviä ja havainnollistavia.

  Sivustolta löytyy puhelimien esittelyn lisäksi muitakin osioita. Yrityksille suunnatulla osiolla löytyy palveluita, joilla yritys voi tehostaa kommunikaatiotaan. Myös tuki- ja päivitysosio löytyy ja se sisältää paljon hyviä neuvoja eri laitteiden käytöstä. Asiakastuen löytäminen on helppoa ja siihen vastataan sähköpostiin noin 1-3 päivässä. Sivustolta voi myös etsiä itselleen lähimmän myyntipisteen. Nokia kertoo myös hyvin kattavasti itsestään nettisivuillaan. Sijoittajat voivat katsella erilaisia lukuja yrityksestä ja työnhakijoillekin löytyy ohjeet kuinka hakea töihin.

  Nokian sivut ovat kohderyhmältään laajat. Sivusto on tarkoitettu kaikille Nokian puhelimista ja lisälaitteista kiinnostuneille sekä sijoittajille ja muille yrityksestä kiinnostuneille. Sivuston trendikkyys ja yksinkertaisuus tekevät sivuista miellyttävän kokemuksen niin nuorille kuin vanhemmillekin kävijöille. Sivut ovat miellyttävän kevyet ja sopivat myös hitaamman nettiyhteyden omaaville.

  Sivusto on mielestäni ulkoasultaan ja toimivuudeltaan onnistunut eikä moitittavaa ole. Kaikki tiedot Nokian tuotteista ja niiden tuesta ovat samassa paikassa ja helposti saatavilla. Sivut ovat varmasti avuksi niin puhelimen ostajalle kuin avun etsijällekin.

 17. Televisiokanava Mtv3 kotisivu (http://www.mtv3.fi/)

  Sivulle tultaessa katseeni kiinnittyy ensimmäisenä isokokoiseen uutislaatikkoon: ” Latvala lensi voittoon Britanniassa.” Selaan sivua alaspäin ja huomaan, että koko etusivu painottuukin pelkästään uutisotsikoille, joita voi halutessa klikata ja lukea enemmän.

  Etusivun pohjavärinä toimii valkoinen mikä tuo selkeyttä muuten niin kovin sekalaiseen uutisotsikoiden täyttämään sivuun. Selattuani etusivun kertaalleen alas ja ylös huomaan ylälaidassa lisää klikattavia aihepiirejä esimerkiksi sää ja katsomo.

  Sivu on kohdistettu selkeästi uutisista kiinnostuneille mutta myös esimerkiksi matkailusta innostuneille. Mtv3 sivusto tarjoaa esimerkiksi monipuolisen sääkartan, sähköpostipalvelu Luukun sekä mahdollisuuuden katsoa mtv3:sella esitettäviä ohjelmia uusintana jälkeenpäin ja myöskin ennakkoon. Voit klikata itsesi myös Helmi-sivustolle josta löytyy esimerkiksi meikkivinkkejä. Sivun yläkulmasta löytää möyskin palauteosio, josta valitaan ensin palautetta koskeva aihe ja tämän jälkeen kirjoitetaan itse palaute.

  Sivulla on paljon kuvia joilla halutaan antaa suuntaa esimerkiksi uutisille. Myös erikokoisia fontteja on hyödynnetty.

  Mtv3 sivusto on mielestäni monipuolinen, tarkkaanharkittu ja kaikenikäisille suunnattu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s